Стаття - Новини - Прес-служба - Дніпроспецсталь
Українська версіяРусская версияEnglish versionПошукМапа сайту
Стаття - Новини - Прес-служба - Дніпроспецсталь
Виставки та конференції
Корпоративне видання "Электрометаллург"
Інформаційні матеріали
РікМісяць
Січень
Лютий
Березень
Квітень
Травень
Червень
Липень
Серпень
Вересень
Жовтень
Листопад
Грудень

Липень 14
Фінансовим питанням - особлива увага

Історіями про те, як шахраї знімають гроші з банківських карток українців, сьогодні вже нікого не здивуєш. І, здається, що всі ми – фінансово грамотні, знайомі з даними схемами і насторожі захисту власних коштів. Але статистика говорить про зворотне – Національна поліція Запорізької області фіксує все більше випадків, коли запорожці позбавляються заробленого копіткою працею. У зв'язку з цим, Нацполіція застерігає дніпроспецсталівців від надання будь-кому інформації про свої банківські картки: номера рахунку, терміну дії, тризначного коду CVV / CVC (надрукованого на зворотній стороні картки), а також мобільного номера телефону, до якого прив'язана банківська картка. Ні в якому разі не повідомляйте номери кодів, що приходять на Ваш мобільний телефон при використанні банківської карти. І тримайте в секреті пін-код для зняття готівкових коштів і безготівкової оплати.

Найпоширеніша схема незаконного заволодіння грошима з банківських карток виглядає наступним чином. Шахраї дзвонять на особистий номер мобільного телефону, представляються службою підтримки або службою безпеки будь-якого банку і повідомляють про спробу несанкціонованого зняття (переведення) грошей з Вашого рахунку або про блокування картки. Кажуть, що банківська операція виглядає незаконно або підозріло, і пропонують надати номер банківської карти, термін її дії або код CVV / CVC під приводом блокування карти або повернення грошових коштів, які нібито вже були зняті шахраями. Після отримання цієї інформації на мобільний номер, до якого прив'язана банківська карта, приходить смс-повідомлення з кодом. Код, як правило, шахрай просить повідомити йому під приводом завершення операції. Після отримання коду-підтвердження шахрай має повний доступ до банківського рахунку потерпілого та у нього є можливість використовувати гроші.

Тому ще раз звертаємо Вашу увагу! Не повідомляйте нікому ніякої інформації, що стосується Ваших карт. Якщо Вам зателефонували з пропозицією надати інформацію, закінчуйте розмову і звертайтеся за консультацією за номером гарячої лінії банку, зазначеному безпосередньо на банківських картках. Зателефонувавши на офіційну гарячу лінію, Ви можете дізнатися про правдивість інформації, яка надана невідомою особою, і переконатися в безпеці грошових коштів, що знаходяться на банківських рахунках. Будьте пильні!